-3.3 C
București
miercuri, 8 februarie 2023 - 9:37
No menu items!

Fostul şef al CJ Vaslui Ion Manole, condamnat la închisoare cu suspendare

spot_img

judecator

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Ion Manole, a fost condamnat de Curtea de Apel Iaşi la un an închisoare cu suspendare pentru conflict de interese şi fals în declaraţii după ce, în calitate de director administrativ al Spitalului Judeţean Vaslui, a făcut achiziţii de la firma la care era acţionar.

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui din perioada 1996-2004, Ion Manole, pentru conflict de interese şi fals în declaraţii, infracţiuni comise în perioada în care acesta a ocupat funcţia de director administrativ al Spitalului Judeţean Vaslui, între 2007 şi 2010.

Manole este acuzat că, în calitate de director administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, a avizat 14 contracte privind achiziţia unor bunuri de la o firmă la care el şi soţia sa erau asociaţi.

Totodată, anchetatorii susţin că Ion Manole nu a trecut în declaraţia de interese completată în martie 2010 calitatea lui şi a soţiei sale de asociaţi la societatea cu care Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui avea relaţii comerciale.

Decizia de condamnare a lui Ion Manole nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Ion Manole a fost director administrativ al Spitalului Judeţean Vaslui în perioada 2007-2010, în prezent ocupând funcţia de director executiv al Camerei Agricole Judeţene, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vaslui.

A.V.