Fostul şef al CJ Argeş Constantin Nicolescu – nouă ani şi şase luni de închisoare

Fostul preşedinte al CJ Argeş a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, la nouă ani şi şase luni de închisoare cu executare

Constantin Nicolescu

Fostul preşedinte al Consiliului Județean (CJ) Argeş Constantin Nicolescu a fost condamnat, vineri, de magistrații Curții de Apel Bucureşti, la nouă ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de fraudare de fonduri europene pentru reconstrucţia a două poduri. Prejudiciul estimat în cauză este de 1,2 milioane de euro.

Instanţa a mai decis în cazul lui Constantin Nicolescu interzicerea unor drepturi pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei cu închisoarea.

Decizia de vineri a Curții de Apel București nu este definitivă.

În acelaşi dosar, Grigore Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA Piteşti, a fost condamnat la cinci ani şi două luni de închisoare cu executare.

Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş la data faptelor, a fost trimis în judecată în februarie 2013, pentru fraudarea de fonduri europene destinate reconstrucţiei a două poduri despre care CJ a atestat nereal că fuseseră afectate de inundaţiile din primăvara şi vara anului 2005.

Nicolescu este judecat alături de alte zece persoane, printre care şi angajaţi ai CJ Argeş, pentru o fraudă de 1,2 milioane de euro.

R.D.

NICIUN COMENTARIU