13.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 12:06

Foștii lideri PDL au făcut, miercuri, coadă la DNA. Adriean Videanu, după Anca Boagiu

spot_img

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea, sub control judiciar pe cauțiune.

Adriean Videanu a precizat doar că este audiat în calitate de martor, dar nu a vrut să dea detalii despre declarația sa.

Perioada care face obiectul anchetei eu nu mai aveam nicio funcție politică. Din 2011, nu am mai candidat la nicun fel de funcție, iar în perioada care face subiectul anchetei, eram simplu membru.

Adriean Videanu

Tot miercuri, a fost audiată și Anca Boagiu, fost membru PDL, actual lider al PNL. Boagiu le-a spus jurnaliștilor că nu-l cunoaște pe omul de afaceri Bogdan Buzăianu, care i-ar fi dat mita Elenei Udrea și că nu știe nimic legat de acest subiect.

Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în PDL, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.