15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:54
No menu items!

Fosta judecătoare Viorica Dinu a câștigat procesul cu ANI

spot_img

Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Bucureşti a clasat dosarul deschis la sesizarea făcută de inspectorii de integritate, că fosta judecătoare Viorica Dinu nu poate justifica peste 46.000 de euro

viorica_dinu

Clasează cauza în ceea ce priveşte sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) împotriva persoanelor cercetate Dinu Viorica şi Dinu Nicolae. Dispune comunicarea prezentei ordonanţe persoanelor cercetate şi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

 Comisia de cercetare a averilor, CAB

ANI va contesta decizia Comisiei de cercetare a averilor, conform mediafax.ro.

ANI a constatat că există o diferenţă de 179.323,50 lei (aproximativ 46.275 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de Viorica Dinu în perioada exercitării funcţiei de judecător la Tribunalul Bucureşti.

Viorica Dinu a fost judecător în perioada 1 octombrie1997 – 14 martie 2013.

În 5 iulie 2013, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Viorica Dinu, alături de judecătoarea Antonela Costache şi alte 21 de persoane. După ce a fost începută urmărirea penală în cazul ei, Dinu a renunțat la magistratură.

Procurorii au arătat că Viorica Dinu şi colega sa, Antonela Costache, se foloseau de calitatea de magistrat pentru a promite pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti „dorite de mituitorii sau cumpărătorii de influenţă”, în cazurile în care erau învestite să judece respectivele cauze penale.