1.1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023 - 17:11
No menu items!

Fosta judecătoare Maria David, 4 ani de închisoare

spot_img

Fosta judecătoare de la Secţia civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei (ÎCCJ) Maria David a fost condamnată, marţi, de foștii colegi, la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Totodată, fostul magistrat trebuie să înapoieze 200.000 de euro, pretinși drept mită. Decizia poate fi atacată cu recurs la Completul de 5 judecători al ÎCCJ.

Maria David a fost arestată pe 29 februarie, pentru trafic de influenţă, iar la 1 martie, Consiliul Superior al Magistraturii a dispus suspendarea ei din funcţia de judecător la Secţia Civilă a instanței supreme.

Pe 21 martie, Maria David a fost trimisă în judecată de procurorii DNA. Potrivit rechizitoriului, în perioada noiembrie – decembrie 2009, fosta judecătoare a cerut şi primit de la un denunţător 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti care judecau contestaţia în anulare formulată de denunţător determinându-i să adopte o soluţie favorabilă acestuia.

La data de 10 decembrie 2009, acţiunea fost admisă în principiu, însă, la data de 19 aprilie 2010, Curtea de Apel Ploieşti a respins contestaţia în anulare ca nefondată. Ulterior, împotriva aceleiaşi decizii de condamnare, cel în cauză a formulat şi o cerere de revizuire care a fost respinsă de Judecătoria Târgovişte la data de 15 noiembrie 2011.