29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:26
No menu items!

Fosta chelneriță de la Apele Române și-a dat demisia, dar și cel care a dat informațiile presei a fost scos din schemă

spot_img

Fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia după scandalul izbucnit în presă. Inginerul care a dat informații s-a trezit însă că nu mai are post, deoarece i-a fost desființat.

„Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat. Ieri (luni – n.red.) a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu ‘cel târziu până în ora 15.30‘”, scrie Recorder pe Facebook.

Inginerul a declarat că a contestat în instanță decizia instituției. El susține că directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași, cel care a angajat-o pe fosta chelneriță fără concurs, a avut grijă să aducă cei mai buni avocați specializați în litigii de muncă, pentru a-l putea îndepărta din instituție pe el. Avocați care vor fi plătiți din bugetul instituției, deși există un depafrtament juridic pentru astfel de situații.

 

În urmă cu două luni, Recorder a dezvăluit că la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor, a fost angajată fără concurs o tânără, Simona Iancu, care a fost patru ani chelneriță la clubul Master din Iași.