1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 10:51
No menu items!

Fost ofiţer SRI, reţinut după ce a furat peste un milion de lei din contul unui bucureştean

spot_img

Ion Stroe, fost ofiţer SRI şi fost avocat în Baroul Bota, ar fi transferat ilegal, din contul unui bucureştean, peste un milion de lei

catuse

Un fost ofiţer SRI a fost reţinut după ce, ajutat de mai mulți complici, ar fi transferat ilegal, din contul unui bucureştean, peste un milion de lei, folosind o carte de identitate falsificată.

Surse din Poliţie au precizat că Ion Stroe, fost ofiţer SRI şi fost avocat în Baroul Bota, este suspectat că a coordonat acţiunile prin care s-a încercat însuşirea sumei respective prin înşelăciune şi fals, au mai spus sursele citate.

Din investigațiile anchetatorilor a reieşit că pe 30 ianuarie anul acesta, din contul unui bucureştean, deschis la agenţia din Capitală a unei bănci, au fost transferaţi ilegal, într-un cont deschis în fals pe numele aceleiaşi persoane, la o altă bancă, 1.030.600 lei.

Pentru transferul banilor, Stroe şi complicii săi ar fi folosit o carte de identitate falsificată prin aplicarea fotografiei unei alte persoane pe document.

Inspectoratul General al Poliției Române a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă, că “suma transferată a fost poprită în contul bancar, prejudiciul fiind recuperat în totalitate”

La data de 22 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor au efectuat 3 percheziţii în Bucureşti, la locuinţele unor bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals privind identitatea şi uz de fals.

În fapt, din cercetări a reieşit că, la data de 30 ianuarie a.c., din contul bancar al unui bărbat, deschis la agenţia din Bucureşti a unei bănci, au fost transferaţi ilegal, într-un cont deschis în fals pe numele aceleiaşi persoane, la o altă bancă, 1.030.600 de lei.

Pentru transferul banilor, trei bărbaţi bănuiţi în cauză ar fi folosit o carte de identitate falsificată prin aplicarea fotografiei unei alte persoane pe document.

Suma transferată a fost poprită în contul bancar, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

 După efectuarea percheziţiilor, 9 persoane au fost conduse la sediul I.G.P.R., pentru audieri.

 În urma administrării probatoriului, 2 bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Inspectoratul General al Poliției
comunicat de presă

R.D.