9.2 C
București
sâmbătă, 27 februarie 2021 - 20:50

Fost jurnalist din USR: “Mi-au spus că PNL este principalul nostru dușman”

Ciprian Apetrei, un fost jurnalist care a fost înscris în USR pentru Diaspora, a fost exclus din partid și el, și cei care l-au invitat, pentru că ar fi vizat, de fapt, funcții de conducere în PNL, susține el. “PNL este principalul nostru dușman” a fost argumentul pentru care jurnalistul și colegii lui au fost excluși, a mai povestit ziaristul.

Ciprian Apetrei compară practicile din USR cu cele ale Partidului Comunist Român.

”Nici comuniștii nu pedepseau intenția de a te întâlni cu cineva străin, dacă nu se materializa”, relatează Ciprian Apetrei atmosfera din USR. 

El povestește că după ce a fost invitat la o emisune politică on-line, de către un grup din Diaspora, în calitate de jurnalist care scria de mai mulți ani despre românii de pretutindeni, nici nu a apucat să participe, pentru că “am fost denunțat ca dușman politic”.

“Tineri” activiști loiali partidului au reclamat că “urma să am acces la informații interne”. Au lansat amenințări cu excluderea din partid, pentru cei care m-au invitat. Mi-au făcut dosar de cadre, mi-au inventat funcții de conducere în PNL. Emisunea a fost anulată (…) 

Astăzi cei care m-au invitat au fost exclusi din partid. Unul dintre argumente “PNL este principalul nostru dusman”. Frumos din partea unui partid care este în coalitie cu PNL.

Ciprian Apetrei susține că au fost excluși sau suspendați din USR Diaspora, de către cei de la București, “cei care au votat, statutar, revocarea actualului birou politic“. Sesizările celor revocați au fost judecate, însă, tot de cei din conducere, via “Cartierul Barnești”, aluzie la președintele USR Dan Barna, mai scrie jurnalistul.

“Pe mine întâmplarea de astăzi m-a șocat. Este prima dată când simt pe pielea mea delictul de opinie. Văzând infierarea celor m-au reclamat si bucuria cu care cereau pedeapsa capitală pentru asta, mi-am dat seama cât de simplu este pentru un sistem totalitar să își găseasca servitori. Pur și simplu unii oameni sunt făcuți pentu asta, se oferă singuri să facă rău altora, să vâneze trădătorii și deviaționiștii”, scrie Ciprian Apetrei.