20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 12:31

Fost judecător CCR: ”Decizia care putea schimba dosarul lui Liviu Dragnea nu s-a dat pentru că ai mei colegi n-au rezistat la presiune”

spot_img

Petre Lăzăroiu, fost judecător al Curții Constituționale, a făcut afirmații explozive într-o emisiune de la Antena 3, afirmații care confirmă presiunile care se fac pentru ca dosarele cu miză politică să fie soluționate într-o direcție sau alta. Lăzăroiu spune că s-au făcut presiuni imense asupra judecătorilor CCR pentru a nu a pronunța decizia pe conflictul constituțional dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție în legătură cu specializarea pe corupție a unor complete de trei judecători într-un termen care l-ar fi ajutat și pe fostul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea să obțină rejudecarea procesului său.

”Foarte mulți colegi ai noștri nu au suportat presiunea și au decis să dea amânare. Exact cum vă spun! În momentul în care 3, apoi 4 judecători spun că ei nu mai doresc să judece, atunci s-a ajuns la concluzia că nu se mai poate judeca doar cu cei 5 judecători rămași.Decizia care putea schimba dosarul lui Liviu Dragnea nu s-a dat pentru că ai mei colegi n-au rezistat la presiune. Eu le-am spus de atunci: eu n-am o problemă, că ies din complet, dar pe viitor voi veți avea o mare problemă. Ni s-a tot spus că este mai bine să o lăsăm așa, să mai așteptăm. Eu nu-i judec pe colegii mei pentru că au avut un argument forte: de ce mereu aruncă la noi în curte scandalurile politice? Eu i-am înțeles, pentru acest argument. Decizia de amânare s-au luat de 4 ori, de 4 ori s-a amânat. Eu vă spun cu mâna pe inimă că am încredere în colegii mei, pentru că am înțeles argumentul lor: de ce aruncă tot timpul jocurile politice în curtea noastră. Eu acum sunt un om liber și pot să vorbesc, că acum mai mult decât să mă omoare n-au ce să-mi facă.”, a declarat Petre Lăzăroiu, la Antena 3