Fost director general ROMATSA, judecat pentru angajări ilegale

Bogdan Donciu, fost director general al ROMATSA a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice și instigare la fals intelectual

Procurorii au stabilit că între 2010 și 2011, în cadrul ROMATSA s-au făcut numeroase angajări, avansări, numiri și promovări ilegale, doar pentru a suplimenta veniturile cîștigate de “aleșii” directorului general, Bogdan Donciu. Mulți dintre cei care figurau pe statele de plată ale ROMATSA în acea perioadă, erau de fapt angajate în Ministerul Transporturilor sau la Guvern, și nu au călcat niciodată la ROMATSA, dar au încasat sume de bani.

În două cazuri, la care posturile t6rebuiau ocupate prin concurs, Bogdan Donciu le-ar fi influențat pe angajatele de la resurse umane astfel s-a organizat fictiv un examen, la care au participat doar “pilele” lui Bogdan Donciu.

Niciuna dintre persoanele astfel angajate nu s-a prezentat la locul de muncă de la RA ROMATSA, beneficiind însă de drepturile bănești și de celelalte beneficii acordate angajaților Regiei. Pe perioada cât au fost angajate, acestora li s-au plătit drepturi salariale în cuantum de 669.596 lei.

comunicat PÎCCJ

Dosarul a va fi judecat de magistrații Judecătoriei Sectorului 1.

NICIUN COMENTARIU