Fost director de cabinet al ministrului Muncii, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru corupţie

iuliana corut

Iuliana Coruţ, fost director de cabinet al ministrului Muncii, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru corupţie.

Aceasta a fost condamnată în dosarul în care este acuzată că a luat mită pentru a ajuta o persoană să câştige concursul pentru funcţia de consilier afaceri europene la AMPOSDRU.

Fostul director de cabinet al ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare şi patru ani interzicerea unor drepturi, pentru luare de mită.

Iuliana Coruţ a fost condamnată şi la un an de închisoare pentru instigare la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, cele două pedepse au fost contopite, urmând ca fostul director de cabinet al Marianei Câmpeanu să execute, dacă decizia va rămâne definitivă, o pedeapsă de trei ani de închisoare.

În acelaşi dosar a fost condamntă şi Paula Mănuceanu, fost consilier la cabinetul ministrului Muncii.

Ea a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragere de înscrisuri.

A.V.

NICIUN COMENTARIU