11.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 4:32

Fost director al Spitalului de Urgenţă Vaslui, trimis în judecată pentru conflict de interese

Fost director al Spitalului de Urgenţă Vaslui, trimis în judecată pentru conflict de interese
foto: buletindecarei.ro

Fostul director administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ion Manole, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzat că ar fi avizat 14 contracte privind achiziţia unor substanţe pentru dezinsecţie şi deratizare de la o firmă la care el şi soţia sa erau asociaţi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi l-au trimis în judecată pe Ion Manole în 7 mai, pentru conflict de interese şi fals în declaraţii, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Potrivit procurorilor, în perioada 7 aprilie – 21 decembrie 2008, Ion Manole, în calitate de director administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, a avizat 14 contracte de achiziţii de produse, printre care arbuşti, plante ornamentale, insecticide, substanţe chimice pentru dezinsecţie şi deratizare, în valoare totală de 69.092 de lei, de la o societate comercială la care atât el, cât şi soţia sa, Elena Manole, erau asociaţi.

“Pentru toate aceste achiziţii inculpatul a urmat procedura de achiziţie directă, valoarea produselor din cadrul fiecărei achiziţii nedepăşind echivalentul în lei a 15.000 euro, valoare de la care este obligatorie parcurgerea unei alte proceduri de achiziţie”, precizează documentul.

Procurorii îl mai acuză pe Ion Manole că, la 10 martie 2010, cu ocazia completării declaraţiei de interese, a omis să specifice calitatea lui şi a soţiei sale de asociaţi la societatea cu care Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui avea relaţii comerciale.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Iaşi, primul termen fiind stabilit la 30 mai.

A.V.