6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 8:07

Fost director al Hidroelectrica Curtea de Argeș, trimis în judecată

spot_img

Octavian Florian Oprea, fost director tehnic la Hidrocentrale Curtea de Argeș, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru abuz în serviciu, luare de mită și fals intelectual

Tripleta Videanu-Ariton-Șerban, acuzată de pierderile uriașe de la Hidroelectrica

În același dosar, au fost trimiși în judecată mama directorului Octavian Oprea și alți patru șefi din cadrul Hidroserv Curtea de Argeș SA.

DNA a stabilit că în cursul anului 2011, Octavian Oprea, în calitate de director adjunct (tehnic) al sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, a acceptat promisiunea și a primit de la Ștefan Vulparu suma de 164.505 lei, pentru ca societatea acestuia din urmă să beneficieze de două contracte, atribuite în mod preferențial, privind implementarea unor sisteme software de monitorizare și diagnosticare la Centrala Hidroelectrică Noapteș.

Procurorii susțin că întreaga procedură s-a derulat cu încălcarea dispozițiilor legale și a procedurilor interne, în condițiile în care lucrările nu au fost realizate de firma beneficiară a celor două contracte, nu au existat situații de lucrări, mai mult sistemele respective sunt nefuncționale și nu au fost livrate componentele software necesare.

Potrivit procurorilor, prejudiciul adus Hidroelectrica SA București este de 637.088 lei.

Mita primită de directorul Octavian Oprea a fost disimulată, conform DNA, prin cumpărarea unui aututurism pe numele mamei acestuia.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.