17.1 C
București
vineri, 7 octombrie 2022 - 11:37
No menu items!

Fost deținut politic, scos cu forța de la dezbaterile publice ale Fundației Mișcarea Populară

spot_img
foto: stiridecluj.ro
foto: stiridecluj.ro

Un fost deținut politic, în vârstă de 85 de ani, a fost scos cu forța de la dezbaterile publice ale Fundației Mișcarea Populară care au avut loc duminică, la Cluj Napoca, și la care a participat și președintele Traian Băsescu. Victor Maghear a fost scos de doi bodyguarzi din clădirea în care a avut loc reuniunea Mișcării Populare și pus să se legitimeze în fața polițiștilor.

Bătrânul a deranjat vorbitorii prin comentariile sale critice la adresa șefului statului, făcute însă de pe holul clădirii și nu din sala de dezbateri. Victor Maghear a supraviețuit pușcăriilor și lagărelor comuniste, fiind arestat, pentru prima oară, în 1959. De-a lungul tinereții a trecut prin lagărele de la Gherla, Delta Dunării, Periprava, Grind, Balta Dunării, Stoenești, Grădina și Strâmba.

Victor Maghear a scris cartea ”Drumul Robilor”, potrivit site-ului stiridecluj.ro. Portalul de știri care a surprins imaginile scrie că cei care asigurau protecția și securitatea l-au monitorizat pe bătrân încă din momentul în care Traian Băsescu a intrat în clădire.

Purtătorul de cuvânt al SPP, Bogdan Onea, a declarat pentru „Știri de Cluj” că cei doi agenți care l-au ridicat pe bătrân nu sunt angajați ai Serviciului de Protecția și Pază. Cei doi agenți puteau fi de la Jandarmerie, Poliție sau SRI.

C.C.