17.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 9:19
No menu items!

Formula 1: Vettel, campion mondial pentru al treilea an consecutiv

spot_img

Ediţia 2012 a Campionatului mondial de Formula 1 s-a încheiat duminică, o dată cu a 20-a cursă, Marele Premiu al Braziliei de pe circuitul Interlagos, cu victoria, a treia consecutivă, a germanului Sebastian Vettel (Red Bull-Renault),  după ce team-ul austriac câştigase cu o săptămână în urmă titlul mondial la constructori.

Cursa din apropiere de Sao Paolo a fost marcată de câteva reprize de ploaie, dar şi de mai multe incidente, Jenson Button reuşind să treacă primul linia de sosire, urmat de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) şi de brazilianul Felipe Massa (Ferrari), în timp ce Sebastian Vettel s-a clasat în final pe locul 6, suficient pentru a păstra 3 puncte avans în ierarhia finală a Campionatului mondial al piloţilor.

Cu un start mai bun, cele două monoplasuri Ferrari au încercat totul pentru a pune pe picior greşit adversarii de la Red Bull, în special pe Sebastian Vettel, lucru reuşit în bună parte în primele tururi: plecaţi de pe locurile 5 şi 7, Massa şi Alonso au urcat pe 3 şi 4 în primele viraje, în timp ce Vettel a fost la un pas de abandon, intrând într-un carambol care l-a coborât pe ultimul loc. În continuare, însă, maşina Red Bull şi-a demonstrat cu brio fiabilitatea, iar germanul a devenit cel mai tânăr triplu campion mondial din istorie, după cea mai disputată ediţie din ultimele două decenii.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel l-a salutat duminică pe compatriotul ei Sebastian Vettel pentru „calităţile sale de pilot”, care i-au permis să cucerească al treilea titlu mondial şi „să-şi asigure la 25 de ani locul în istoria Formulei 1”, după Marele Premiu al Braziliei.

„Îl felicit călduros pe Sebastian Vettel pentru că a câştigat titlul mondial. Aşa cum s-a întâmplat adesea în acest sezon, el a etalat nervi de oţel şi fabuloase calităţi de pilotaj la Sao Paolo”, a arătat şefa executivului într-un comunicat.

„Cucerind al treilea său titlu mondial la doar 25 de ani, el şi-a asigurat locul în istoria acestui sport”, a adăugat ea, dorind pentru Vettel şi echipa sa „încă multe succese în viitor”.

Sursa FOTO: racedepartament.com