12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 17:24

Ford România va recruta aproape o mie de noi angajați pentru producția SUV-ului EcoSport la Craiova

spot_img

Ford România va recruta 976 de noi angajați pentru producția SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport la fabrica din Craiova, care va începe în toamna acestui an, potrivit unui comunicat al companiei.

În prezent, număr de angajați de la fabrica din Craiova, atât în zona de asamblare a vehiculelor, cât și în cea de producție a motoarelor este de 2.715 persoane.

”Ne bucurăm să putem anunța astăzi că adăugăm aproape o mie de noi locuri de muncă la uzina de producție de ultimă generație pe care o deținem la Craiova, aducând astfel numărul total de angajați la peste 3.650. Noile posturi merg în paralel cu transformarea uzinei noastre, operațiune care a debutat în cursul iernii trecute cu scopul de a sprijini producția viitorului Ford EcoSport”, a declarat președintele Ford România, John Oldham.

Procesul de recrutare a celor 976 de noi angajați se va derula prin intermediul unei agenții de recrutare de personal, grupul de lucru fiind coordonat de echipa de Resurse Umane de la Ford România.

Procesul de selecție a noilor angajați se derulează în perioada aprilie-iulie, iar, din august, noii angajați vor începe un program de formare specific.

Din 2008, anul achiziției uzinei din Craiova, Ford a investit peste 1,2 miliarde de euro în operațiunile de producție pe care le deține în România. La Craiova sunt produse, în acest moment, atât polivalentul Ford B-MAX, cât și motorul 1.0 EcoBoost.

Investiția în adaptarea producției viitorului Ford EcoSport se ridică până la 200 de milioane de euro, în acest moment, Ford EcoSport fiind produs și exportat din India.

Versiunea EcoSport produsă la Craiova va fi vândută în toată Europa — cu excepția Rusiei—, în timp ce fabrica Ford din Chennai va continua să producă versiunile EcoSport dedicate Indiei și celorlalte piețe de export la nivel mondial.

În 2016, vânzările de SUV-uri Ford au crescut în Europa cu mai mult de 30%, în timp ce vânzările modelului EcoSport au urcat cu mai mult de 40% și vor continua pe un trend crescător pe parcursul anului 2017.

T.S.