1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 2:11
No menu items!

Ford oprește producția la Craiova în decembrie, pentru ajustarea producției

spot_img

Ford oprește producția la Craiova, din cauza cererii externe slabe

Constructorul auto american Ford a decis să oprească temporar producţia la fabrica din Craiova şi în decembrie, urmând ca angajaţii să reia lucrul în 6 ianuarie, la secţia de motoare, respectiv în 8 ianuarie pentru asamblarea B-Max.

“Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şi ajusteze volumele de producţie la uzina de la Craiova în luna decembrie. Astfel, putem confirma pentru luna decembrie oprirea producţiei de vehicule şi motoare timp de 7 zile, respectiv în perioada 12-20 decembrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ford România, Ana-Maria Timiş, pentru Mediafax.

Fabrica va fi închisă din 23 decembrie ca urmare a sărbătorilor de iarnă, urmând ca activitatea să fie reluată în ianuarie. Pe perioada de întrerupere a producţiei, angajaţii vor fi plătiţi cu 80% din salariul de bază.

Ford România a oprit asamblarea de autovehicule pe perioade determinate, în septembrie, octombrie şi noiembrie, luna aceasta fiind oprită şi producţia de motoare, timp de opt zile lucrătoare. Constructorul auto american produce la Craiova modelul B-Max şi motoarele EcoBoost.

C.C.