12.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 5:05

Ford Mustang cadou pentru un elev dacă promovează „Bac-ul” la a 6-a încercare. „Până acum m-am dus la caterincă”

spot_img

Un bolid de zeci de mii de euro, în schimbul promovării examenului de bacalaureat este trocul propus de unii părinți, disperați să își vadă odraslele cu o diplomă, potrivit Digi24.

Absolvenții de liceu care au dat vineri BAC-ul au susținut proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie, după caz.

Intervievat, unul dintre elevii care au dat proba, a spus că ar fi la a şasea încercare de a lua examenul de bacalaureat, că primele cinci tentative au fost ‘la caterincă’ şi că acum este motivat de părinţii săi care i-au promis o maşină Ford Mustang.

„-A câta oară dai bacul?

-A șasea oară.

-Cum așa?

-N-am învățat, m-am dus la caterincă. Acum m-au motivat părinții, mi-au zis că îmi iau un Mustang dacă îl iau.

-Ce opțiuni ai fi avut dacă ai fi continuat așa, fără bac?

– Să lucrez la firma lui tata. Dar nu vreau. E prea comod. E o firmă de geamuri termopane’, a scos la iveală discuţia reporter-elev”.

Elevii de clasa a 12-a care nu au promovat examenul maturității din prima au, săptămâna această, o nouă șansă să promoveze și să viseze, poate, la o facultate.

După ce, miercuri, candidații au susținut proba la Limba română, testarea a continuă vineri la proba obligatorie a profilului.

Cei de la profil Umanist dau proba scrisă la Istorie, în timp ce elevii de la profil Real susțin examenul la Matematică – specializările mate-info, științe ale naturii, profilul pedagogic și filiera tehnologică.

Peste 43.500 de candidați s-au înscris în această sesiune. Dintre aceștia, peste 28.700 de candidați au încercat să susțină examenul și în 2018. Alți peste 14.800 sunt din promoțiile anterioare. Examenul se consideră a fi promovat în momentul în care un absolvent de liceu îndeplinește următoarele condiții: trebuie să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, pe cele scrise și să obțină media 6 la testările scrise.

Primele rezultate se vor afișa pe 3 septembrie, zi în care pot fi depuse și contestațiile, între orele 12:00 și 16:00. Până pe 7 septembrie absolvenții vor sta cu sufletul la gură, este ziua în care se vor fi afișate rezultatele finale.

Olimpia Diaconiuc