3 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 8:05
No menu items!

Forbes: Madonna, cântăreaţa cu cele mai mari venituri în 2013. Ce artiste se mai află în top

spot_img

Madonna

Cântăreaţa pop Madonna este cel mai bine plătită artistă din industria muzicală, cu venituri de 125 de milioane de dolari, potrivit unui clasament al revistei Forbes.

Majoritatea veniturilor Madonnei, care, în 2012, s-a situat pe locul al nouălea în top, provin din încasările obţinute între iunie 2012 şi iunie 2013, în urma turneului ei mondial “MDNA”, care a înregistrat un profit brut de 305 milioane de dolari, dar şi din articolele promoţionale vândute la concerte, din colecţia de haine Material Girl şi din parfumuri.

Lady Gaga, cu încasări de 80 de milioane, a urcat în 2013 de pe locul al patrulea pe al doilea, deşi a întrerupt turneul “Born This Way Ball” din cauza unei accidentări la şoldul drept.

Lady-Gaga

Cântăreaţa Taylor Swift ocupă locul al treilea, cu încasări de 55 de milioane de dolari, rezultate din vânzarea celui mai recent album al său, “Red”, precum şi din campanii publicitare, vânzări de discuri şi turnee.

taylor-swift1

Cântăreaţa Beyoncé a ocupat locul al patrulea, cu venituri de 53 de milioane de dolari, din turneul mondial “Mrs. Carter”, linia de haine House of Dereon şi campanii publicitare.

beyonce

Jennifer Lopez se află pe locul al cincilea, cu încasări de 45 de milioane din turneul ei mondial şi din concursul de interpretare a muzicii latino “Q’Viva”, de pe postul Fox.

Jennifer+Lopez

Revista Forbes a alcătuit topul după estimarea veniturilor brute provenite din vânzări de discuri, încasări din concerte, materiale promoţionale şi interviuri cu organizatorii concertelor, avocaţi şi manageri.

D.M.