11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:43
No menu items!

Forbes: Dr. Dre, cel mai bine plătit muzician din 2014

spot_img

În 2013, locul întâi al topului Forbes al celor mai bine plătiţi muzicieni, la nivel mondial, a revenit cântăreţei Madonna

 Dr Dre

Producătorul muzical şi cântăreţul Dr. Dre a fost numit cel mai bine plătit muzician din anul 2014, cu venituri estimate la 620 de milioane de dolari, potrivit unui top întocmit de revista Forbes.

Potrivit editorilor revistei americane, veniturile lui Dr. Dre provin din muzică şi din compania de electronice Beats, al cărei cofondator este şi pe care producătorul muzical a vândut-o către Apple în luna mai a acestui an, pentru trei miliarde de dolari. Beats produce o gamă de căşti audio.

Câştigurile din 2014 înregistrate de Dr. Dre sunt cele mai mari pe care le-a obţinut un muzician vreodată, potrivit Forbes.

Pe locul al doilea în topul Forbes s-a situat cântăreaţa Beyonce, cu venituri de aproape şase ori mai mici decât titularul primului loc. Beyonce a avut, în 2014, venituri estimate la 115 milioane de dolari.

Trupa The Eagles ocupă locul al treilea, cu venituri estimate la 100 de milioane de dolari, cea mai mare parte a acestora fiind generată de turneul „History Of The Eagles”.

Locul al patrulea revine cântăreţului Jon Bon Jovi, cu venituri de 82 de milioane de dolari, iar pe locul al cincilea se situează Bruce Springsteen, cu 81 de milioane de dolari.

Tânărul cântăreţ Justin Bieber, cu câştiguri de 80 de milioane de dolari, ocupă poziţia a şasea a topului.

Trupa britanică One Direction este clasată pe poziţia a şaptea, cu venituri de 75 de milioane de dolari, iar Paul McCartney ocupă locul al optulea, cu 71 de milioane de dolari.

Locul al nouălea revine DJ-ului scoţian Calvin Harris, cu venituri estimate la 66 de milioane de dolari, urmat, pe poziţia a zecea a topului, de cântăreţul de muzică country Toby Keith, cu câştiguri de 65 de milioane.

În 2013, locul întâi al topului Forbes al celor mai bine plătiţi muzicieni, la nivel mondial, a revenit cântăreţei Madonna, care a avut, anul trecut, venituri de 125 de milioane de dolari, dar anul acesta nu a intrat nici măcar în top 30.