16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 0:49

Forțe impresionante ale Poliției în stradă, pentru minivacanța de 1 Mai

spot_img

Peste 8.000 de polițiști au fost dislocați pe principalele rute spre stațiunile turistice

politia autostrada

Peste 2.000 de poliţişti rutieri sunt prezenţi în stradă, duminică, pentru asigurarea fluenţei traficului la întoarcerea din minivacanţa de 1 Mai, iar autostrada A2 este supravegheată cu un elicopter, informează Poliţia Română.

Cei peste 2.000 de poliţişti folosesc 420 de autospeciale dotate cu aparatură de înregistrare. Sunt monitorizate în special traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1, A2 şi A3 (tronsonul Bucureşti – Ploieşti) şi sectoarele de drum spre punctul de trecere a frontierei către Bulgaria.

În acţiuni sunt angrenaţi şi 6.000 poliţişti de la ordine publică, pentru a acorda sprijin colegilor de la Rutieră.

Traficul rutier de pe A2 (Autostrada Soarelui) va fi supravegheat din aer cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru întoarcerea în siguranţa a turiştilor care şi-au petrecut minivacanţa în Bulgaria, echipajele de poliţie sunt prezente în stradă la Vama Veche şi pe DN 5, de la primele ore ale dimineţii.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Andrei Tudor