16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 2:27

Forțe impresionante ale MAI și MapN continuă căutările planorului dispărut

spot_img

Peste 650 de forțe și 99 de vehicule și aeronave sunt implicate în căutare

planor

Peste 650 de forțe și 99 de vehicule și aeronave sunt implicate în căutările pilotului planorului a cărui dispariție a fost sesizată de joi.

Alături de elicopterele MAI și MApN la această operațiune participă 4 avioane aparținând Aeroclubului României și un elicopter aparținând unei firme private. Pentru acoperirea eficientă a perimetrului de căutare fiecare aeronavă desfășoară misiuni în zone prestabilite.

Alături de forțele Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale sunt implicate resurse din partea Salvamont, Ocolului Silvic și Transsylvania Offroad Club.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, este informat permanent de evoluția operațiunilor de căutare, care sunt coordonate prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI.

Toate informațiile care sunt primite de către structurile implicate în misiune, precum și cele venite din partea cetățenilor sunt verificate în teren.

Pentru eficientizarea operațiunilor de căutare-salvare au fost consultați inclusiv specialiști și piloți din cadrul Aerodromului Ghimbav, care au efectuat frecvent zboruri în perimetrul unde s-a executat și zborul de ieri al planorului.

Andrei Tudor