Fondul american JC Flowers a cumpărat Piraeus Bank România

Piraeus Bank profită de criza din Cipru și devine cea mai mare bancă din Grecia

Firma americană de private equity JC Flowers a cumpărat Piraeus Bank România, potrivit unui comunicat al casei de avocatură Clifford Chance Badea, citat de Economica.net. Clifford Chance Badea a asistat firma cumpărătoare la finalizarea tranzacţiei.

„Încheiem anul cu o tranzacție-fanion pentru piaţa bancară locală, care confirmă potențialul industriei de a atrage investitori americani de calibru”, spune Daniel Badea, managing partner Clifford Chance Badea.

“În perioada imediat următoare, tranzacția va fi supusă spre aprobare Băncii Naționale a României și, respectiv, Hellenic Financial Stability Fund (HFSF) din Grecia, urmând să fie finalizată după obținerea acestor aprobări”, se arată în comunicat.

„Vânzarea operaţiunilor noastre bancare în România reprezintă o etapă majoră în ceea ce priveşte execuţia angajamentelor planului de restructurare al grupului, aşa cum au fost convenite cu Direcţia Generală de Administraţie a Concurenţei Comisiei Europene, precum şi punerea în aplicare a planului strategic, Agenda 2020”, explică Christos Megalou, directorul executiv al Grupului Piraeus.

Piraeus Bank România ocupa poziţia 13 cu o cotă de piaţă de 1,67% la nivelul pieţei bancare, potrivit datelor la 31 decembrie 2016 raportate de către banca centrală.

După primul trimestru al acestui an, Piraeus Bank România are o cotă de piaţă de 1,5% la credite, respectiv de 1,3% la depozite, conform raportului băncii-mamă.

Banca dispunea de 101 unităţi, un portofoliu de active de 1,45 mld. euro şi 1.326 de angajaţi la 31 martie 2017.

J.C. Flowers are un capital de 15 miliarde de dolari, investit în 50 de companii în 17 țări în industrii precum cea bancară, de asigurare și reasigurare, precum și alte firme din domeniul finanțelor.

T.S.

NICIUN COMENTARIU