8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 4:33
No menu items!

Fondatorul WikiLeaks cere europenilor să-l primească pe Edward Snowden

spot_img

Fondatorul WikiLeaks cere europenilor să-l primească pe Edward Snowden

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, le-a cerut marţi europenilor, în special francezilor şi germanilor, să-l primească pe fostul consultant NSA Edward Snowden, refugiat pe un aeroport din Moscova şi căutat de autorităţile americane pentru spionaj, relatează AFP.

Statele Uniunii Europene, în primul rând Franţa şi Germania, trebuie să-i ofere cea mai bună primire, indiferent de statutul acordat”, a scris Julian Assange, (refugiat la ambasada Ecuadorului la Londra)  împreună cu Christophe Deloire, secretarul general al organizaţiei „Reporteri fără Frontiere” (RSF), într-un articol publicat de cotidianul Le Monde.

Snowden „nu poate fi abandonat în zona internaţională a aeroportului din Moscova fără ca acest lucru să însemne o abandonare de către ţările europene a principiilor lor şi a raţiunii de a fi în UE”, au declarat Christophe Deloire şi Julian Assange.

Edward Snowden, fost informator al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), a cerut azil politic în 21 de ţări din Europa şi America Latină.

C.I.