38.8 C
București
joi, 18 iulie 2024 - 17:46
No menu items!

Fondatorul Teatrului de balet din Cluj, inculpat că a pus o tânără să sară de la înălțime

spot_img

Regizorul Ilie Alexandru Wolff, fondatorul Teatrului de Balet din Cluj-Napoca, va fi judecat de magistraţi pentru vătămare corporală din culpă.

regizor-alexandru-wolff

Potrivit procurorilor din Parchetul General, în 2007, Ilie Alexandru Wolff, care se ocupa, ca regizor și organizator, de Festivalul Internațional de Teatru Liber de la Sibiu, nu i-ar fi pus la dispoziție unei tinere mijloacele de siguranță necesare pentru o săritură de la înălțime.

Deşi anterior, partea vătămată a mai executat un astfel de salt soldat cu o aterizare instinctivă în picioare, inculpatul i-a solicitat pe un ton ridicat să repete saltul, respectând indicaţiile sale, întrucât trebuia simulată scena sinuciderii unui personaj, iar modul în care o executase prima dată nu părea realistă.

comunicat Ministerul Public

În acest context, tânăra, care avea calitatea de asistentă a lui Ilie Alexandru Wolff în materia organizării de spectacole, a reluat saltul şi a aterizat parţial pe suprafaţa ocupată de saltele, „subdimensionate raportat la pericolul pe care îl presupunea saltul”, suferind leziuni la nivelul coloanei.

Procurorii mai notează în rechizitoriu că raportul de expertiză medico-legală a concluzionat că fracturile fetei s-au produs prin cădere de la un nivel la altul de înălțime, îngrijirile medicale necesare fiind de aproximativ 90-100 de zile. De altfel, tânăra a rămas cu o infirmitate fizică permanentă.

Alexandru Ilie Wolff are 31 de ani şi a înfiinţat, în 2010, Teatrul de Balet din Cluj-Napoca, prima companie independentă de acest gen.

S.M.