8.8 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 2:34

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, audiat în Congresul SUA în scandalul “Cambridge Analytica”: A fost greşeala mea

spot_img

Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul general a Facebook, a declarat că reţeaua de socializare ar fi trebuit să depună mai mult efort pentru a preveni utilizarea ilegală a datelor. Zuckerberg a fost audiat în Congresul SUA, după ce firma Cambridge Analytica a colectat datele a peste 50 de milioane de utilizatori în scop electoral, transmite Reuters.

“Nu am avut o viziune destul de largă a responsabilităţii noastre şi asta a fost o mare eroare”, a declarat şeful Facebook, într-o mărturie scrisă depusă luni, înaintea audierii sale în Comisia de Comerţ şi Energie din Camera Reprezentaţilor din Congresul SUA, 

A fost greşeala mea şi îmi pare rău. Am fondat Facebook, conduc (compania), şi sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă acolo“, a adăugat Zuckerberg, care urmează să fie audiat în două comisii din Congresul american.

“Este clar acum că nu am făcut destul pentru a împiedica folosirea acestor unelte pentru a face rău …”, se mai arată în mărturia scrisă a şefului Facebook.

În cazul în care explicaţiile lui Zuckerberg privind scandalul Cambridge Analytica nu sunt satisfăcătoare, Congresul ar putea adopta o nouă legislaţie care să reglementeze mai strict activitatea Facebook.

Larry Kudlow, consilier economic al preşedintelui Donald Trump, a refuzat să comenteze dacă, după părerea sa, Administraţia SUA ar trebui să impună noi reglementări privind Facebook. Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, ar fi fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, a anunţat recent firma de socializare online. Cambridge Analytica a utilizat date sustrase în 2014 din conturile Facebook pentru a stabili profilurile alegătorilor americani şi a le trimite reclame politice personalizate.

 

R.D.