4.4 C
București
sâmbătă, 17 aprilie 2021 - 7:52

Foloseau documente false pentru a executa silit șase primării

Poliţiştii din Dolj au efectuat cinci percheziţii la domiciliile membrilor unui grup infracţional din Drăgăneşti-Olt. Suspectii au reuşit să obţină hotărâri judecătoreşti în baza unor documente false, pe care le-au folosit apoi pentru a investi cu formulă executorie mai multe primării din judeţul Dolj.

În urma celor cinci descinderi efectuate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigarea Fraudelor, sprijiniţi de luptători ai Serviciilor de Intervenţie Rapidă Dolj şi Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiovala, trei membri ai grupării au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri.

Potrivit IGPR, din cercetările poliţiştilor a rezultat faptul că suspecţii, prin folosirea de documente false (facturi, contracte, devize de plată), au obţinut hotărâri judecătoreşti împotriva mai multor primării din judeţul Dolj, pe care le-au investit cu formulă executorie. Astfel, în baza hotărârilor au fost demarate procedurile de executare silită, dispunându-se poprirea conturilor instituţiilor păgubite, până în acest moment fiind identificate şase primării din judeţul Dolj.

Membrii grupării sunt suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni de fals şi înşelăciune, faţă de aceştia urmând să se dispună măsurile legale.