12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:22

Focuri de armă în Washington DC. Un bărbat a împușcat 2 persoane pe terasa unui restaurant

spot_img

Un bărbat a împușcat doi oameni, joi seară, pe terasa unui restaurant din  Washington DC, la aproximativ 1 kilometru şi jumătate de Casa Albă.

Oamenii aflaţi la mese au fugit să se ascundă, în timp ce 20 de focuri au fost trase. Martorii au spus că atacatorul a fugit cu maşina după ce a tras focurile de armă, asupra restaurantului mexican din zona Logan Circle.

Doi oameni au fost împuşcaţi, iar poliţia locală a transmis că unul dintre ei este posibil să fie cel vizat de atac.

La o conferinţă de presă, şeful poliţiei Robert Contee a spus că agenţii au răspuns apelului de a interveni, joi noapte, „în cinci secunde”, pentru că deja anchetau un alt incident armat în zonă.

Preşedintele american Joe Biden a promis anul acesta să ia măsuri privind controlul armelor de foc, cu reguli mai stricte pentru anumite arme şi controale sporite. Totuşi, aceasta este o misiune foarte dificilă.

Dreptul de a deţine armă este garantat de Al Doilea Amendament din Constituţia SUA şi mulţi oameni văd controlul armelor de foc ca încălcare a acestui drept constituţional.

Joi, Departamentul de Justiţie din SUA a spus că a implementat „forţe” pentru a limita traficul cu arme în cinci regiuni cheie, inclusiv Washington DC.