3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:40
No menu items!

Focarul de Ebola din Africa de Vest a scăpat de sub control

spot_img

Epidemia, în curs de la începutul anului, a fost declarată pentru prima dată în Guineea înainte de a se extinde în Liberia și apoi în Sierra Leone

 ebola

Focarul de Ebola din Africa de Vest se agravează și ar putea afecta alte țări, a avertizat directorul de operațiuni al organizației Medici Fără Frontiere, Bart Janssens, într-un interviu publicat miercuri de La Libre Belgique.

“Această epidemie este fără precedent, absolut scăpată de sub control, iar situația se înrăutățește, deoarece se extinde, mai ales în Liberia și Sierra Leone, cu focare foarte importante”, a declarat Janssens.

“Suntem extrem de preocupați de turnura pe care a luat-o situația în special în aceste două țări unde există o lipsă importantă de vizibilitate a epidemiei”, a adăugat el.

“Dacă situaţia nu se ameliorează rapid, există un risc real ca noi ţări să fie afectate”, a avertizat Janssens.

Epidemia, în curs de la începutul anului, a fost declarată pentru prima dată în Guineea înainte de a se extinde în Liberia și apoi în Sierra Leone, două țări vecine, care, la 23 iulie, totalizau 1.201 de cazuri, dintre care 672 mortale, potrivit ultimului bilanț al OMS.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, fluidele biologice sau țesuturile persoanelor sau animalelor infectate și în prezent nu există niciun vaccin aprobat împotriva ei.

C.A.