15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 1:26

Focare de scarlatină în 12 şcoli şi grădiniţe din Târgu Mureş şi localităţile limitrofe

spot_img

Focare de scarlatină în 12 şcoli şi grădiniţe din Târgu Mureş şi localităţile limitrofe
foto: aradon.ro

Clinica de Boli Infecţioase nr. 1 din Târgu Mureş a internat, în perioada 1 mai – 15 iunie, 19 copii proveniţi din 12 şcoli şi grădiniţe din Târgu Mureş şi împrejurimi, cu diagnosticul de “suspect de scarlatină”, iar în 11 cazuri diagnosticul a fost confirmat.

“Din cele 19 cazuri suspecte au fost confirmate 11 cazuri de boală cu diagnostic “scarlatină”. Suspecţii sunt preşcolari şi şcolari cu vârsta între 3-14 ani, care frecventează unităţi de învăţământ. Bolnavii au fost internaţi pentru tratament de specialitate la Clinica de Boli Infecţioase, evoluţia în toate cazurile fiind favorabilă”, a declarat luni dr. Gabriela Uifălean din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Mureş.

Potrivit acesteia, specialiştii din DSP Mureş au efectuat anchete în colectivităţile de unde provin bolnavii şi au recoltat probe de la contacţii direcţi ai bolnavilor pentru depistarea purtătorilor de streptococ beta hemolitic grup A, iar până în prezent a fost confirmată prezenţa acestuia la nouă copii, care urmează tratament domiciliu.

“Ultimele probe au fost recoltate la sfârşitul săptămânii trecute şi sunt în lucru”, a adăugat Gabriela Uifălean.

A.V.