17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 13:20

Focar de infecție cu varianta Gamma la o mină de aur din Guiana Franceză. Rată de infectare de 60% în rândul minerilor vaccinați

spot_img

Varianta Gamma a virusului SARS-CoV-2, identificată prima dată în Brazilia, a devenit, în iulie 2021, varianta predominantă în Guiana Franceză, un departament de peste mări al Franței, situat în Nordul Americii de Sud. Noua tulpină a provocat un al treilea val pandemic, care a pus din nou presiune pe sistemul sanitar din această regiune. Un focar de coronavirus cauzat de varianta “Gamma” a infectat 60% dintre angajații vaccinați ai unei mine de aur din Guiana Franceză.

Un studiu publicat recent de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) evidențiază faptul că noul val este mult mai puternic, deoarece vaccinurile aplicate rezidenților din Guiana Franceză nu mai au o eficacitate foarte mare împotriva COVID-19, virusul infectând chiar și persoanele complet vaccinate.

Un focar de coronavirus cauzat de varianta “Gamma” a infectat aproape 55% dintre angajații unei mine de aur din Guiana Franceză, 87% dintre aceștia fiind simptomatici, dar fără forme severe.

Rata de infectare a fost de 60% în rândul minerilor complet vaccinați și de 75% în rândul minerilor nevaccinați, care nu mai fost în trecut infectați cu SARS-CoV-2.

Una din cauzele răspândirii virusului, potrivit studiului, constă în faptul că minerii locuiau în aceeași zonă, luau masa împreună și împărțeau zonele de lucru, precum cabine utilajelor din mină. Totodată, minerii lucrau la suprafață fără măști de protecție.

În ceea ce privește starea imunitară a celor 44 de mineri, 25 dintre aceștia, reprezentând un procent de 56,8%, au fost complet vaccinați cu serul împotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech.

Rata de infectare în rândul acestora a fost de 60%, în timp ce rata de infectare în rândul minerilor vaccinați cu o singură doză a fost de 40%.

Totodată, s-au infectat 75% dintre cei care nu au fost deloc vaccinați împotriva COVID-19.