20.5 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 5:44
No menu items!

Focar de Covid la Spitalul de Copii din Iași

spot_img

Un focar de Covid-19 a fost depistat la Spitalul de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, acolo unde 27 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași, focarul de Covid-19 a fost depistat în secția de Hemato-Oncologie a Spitalului de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”.

Au fost confirmate cu Covid 27 de persoane, 14 copii și 13 însoțitori.

Potrivit managerului spitalului, dintre cei 14 copii confirmați pozitiv, 5 au fost externați la cererea părinților, pe propria răspundere, fiind asimptomatici.

Ceilalți pacienți au fost izolați în spital și se află sub monitorizare.

Conform raportărilor, în ultimele 24 de ore în judeţul Iaşi s-au înregistrat 18 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, în cursul zilei de vineri erau ocupate 708 paturi, din care 81 de terapie intensivă.

Dintre acestea, şase sunt paturi ATI de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi, un pat ATI la Spitalul Clinic de Obstetrica şi Ginecologie „Elena Doamna” Iasi şi patru paturi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

În momentul de faţă, în tot judeţul sunt libere doar două paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, sunt 2.206 de persoane în izolare şi 1.046 persoane în carantină la domiciliu.