21 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 3:47

Focar de COVID-19 la Centrul de Primire a Copilului din Buzău. Opt copii au ajuns la spital

spot_img

Direcţia de Sănătate Publică a dispus o serie de măsuri în Centrul de Primire a Copilului în regim de Urgenţă din cadrul DGASPC Buzău, unde a izbucnit un focar de coronavirus. Au fost depistate 13 cazuri, unul la test PCR şi 12 la testele rapide.

DSP a dispus de urgență o dezinfecţie terminală în întreaga unitate și a interzis noi internări pentru următoarele 14 zile. De asemenea, s-au interzis vizitele parentale pentru următoarele 14 zile.

În centrul respectiv din municipiul Buzău, primul caz de îmbolnăvire confirmat cu test PCR a apărut vineri, la o angajată a unităţii. Sâmbătă, alţi 2 angajaţi şi 8 copii au început să prezinte semne de boală, li s-au făcut teste rapide care au ieşit pozitive. Duminică, încă doi angajaţi din cadrul personalului de îngrijire au fost confirmaţi pozitivi cu teste rapide, astfel că în acest moment sunt 8 copii cu teste rapide pozitive şi 5 angajaţi, dintre care unul cu test PCR pozitiv, ceilalţi cu teste rapide.

Toţi copiii au fost internaţi la spitalul din Rm.Sărat, în timp ce adulţii sunt la izolare, cu semne de boală.

În urma anchetei epidemiologice, s-a descoperit că, în ultimele 14 zile, trei dintre copii infectați au participat la o activitate organizată de Biblioteca judeţeană într-un mall din oraş. Mai mult, aproape toţi copiii primesc vizitele părinţilor, la care participă şi instructorul.

În centrul respectiv se află 15 copii asistaţi şi 18 angajaţi, dintre care 14 sunt vaccinaţi complet.

                                                                                                                   Adina Silav