29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:15
No menu items!

Focar de Covid-19 la Camera Deputaților

spot_img

11 angajaţi ai Camerei Deputaților sunt, în prezent, infectaţi cu noul coronavirus, „toate persoanele aflate în această situaţie urmând procedurile necesare legale în vigoare”, a anunțat instituția, într-un comunicat citat de News.ro. Niciun angajat al Camerei Deputaților nu a fost sancționat pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

„Camera Deputaţilor păstrează şi respectă,  în continuare, măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului Sars Cov-2, iar personalul de specialitate, tehnic şi administrativ asigură, în condiţii optime, procedurile necesare derulării activităţii legislative. La Camera Deputaţilor sunt înregistrate, în prezent, 11 cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul angajaţilor, toate persoanele aflate în această situaţie urmând procedurile necesare legale în vigoare. Toate structurile instituţiei şi-au stabilit, încă din luna martie, un program de lucru decalat, care permite evitarea aglomeraţiei, şi o mare parte dintre angajaţi au optat pentru posibilitatea de a lucra de la domiciliu. Menţionăm faptul că la nivelul instituţiei au fost implementate toate măsurile necesare pentru protecţia deputaţilor şi a angajaţilor, respectiv măşti de protecţie la intrarea în instituţie, produse dezinfectante şi gel dezinfectant în birouri şi în spaţiile comune, panouri din plexiglas, benzi de marcare pentru respectarea distanţei de 1,5 metri, dispozitive non contact pentru măsurarea temperaturii, dezinfecţie a locurilor comune din clădire (lifturi, grupuri sanitare şi alte spaţii folosite în comun), nebulizare spaţii. Accesul în clădire se realizează prin trasee special marcate atât pentru acces, cât şi pentru ieşire”, arată un comunicat de presă al instituţiei.
 
Și activitatea parlamentară a fost organizată în consecință: pe lângă măşti şi dezinfectant, au fost  puse la dispoziţie şi mănuşi, iar locurile din sala de plen au fost marcate cu buline albe. 
 
Știrea integrală, aici.