19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:56
No menu items!

Focar de COVID-19 într-un abator olandez, plin de români și polonezi

spot_img

147 din 657 de muncitori de la un abator din Groenlo au fost depistați cu SARS-CoV-2, au anunțat autoritățile sanitare locale. Fabrica, deținută de gigantul cărnii Vion, a fost închisă miercuri, după ce primii 45 de muncitori fuseseră testați pozitiv, transmite Dutchnews.nl, citată de Rador.

E al doilea caz în care o fabrică olandeză de carne e afectată. Tot luna aceasta zeci de muncitori, majoritatea români, de la o fabrică de procesare a cărnii a Vion din Scherpenzeel au fost plasați în carantină pe un vapor după ce se îmbolnăviseră.

Vreo 30 de muncitori din abatorul din Groenlo nu au fost încă testați, fie pentru că nu s-au prezentat pentru test, fie pentru că n-au fost contactați. Autoritățile sanitare locale au acordat acum companiei Vion 48 de ore pentru a-i găsi pe muncitorii absenți pentru a fi testați și a li se stabili contactele.

În plus, compania și agențiile de angajare care au furnizat muncitorii au fost îndemnate să organizeze condiții de cazare „umane” care să permită o carantină adecvată pentru cei infectați.

Conform sindicatului FNV, 75% din muncitori au contracte cu agenții de angajare și provin din Polonia și România. Mulți dintre ei – 79 – locuiesc peste graniță, în Germania.