4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 17:28
No menu items!

Foștii angajați de la Sadu, condamnați pentru furt de armament

spot_img

uzina-mecanica-sadu

Cei zece angajaţi de la Uzina Mecanică Sadu, din localitatea Bumbeşti Jiu,  judecaţi în dosarul de trafic de armament furat din uzină, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, încadrarea unor fapte făcându-se pe noul Cod Penal, informeaza Mediafax.

Muncitorul de la Uzina Sadu, Ion Bălţătoiu a fost arestat după ce a fost prins în flagrant în timp ce vindea muniţie furată unui ofiţer sub acoperire, operaţiunea fiind organizată de Poliţia Judeţeană Gorj. El a fost condamnat la trei ani de închisoare şi alţi trei ani de interzicere a unor drepturi civile, executarea pedepsei fiind suspendată pe o perioadă de încercare.

Reţeaua era extinsă la toate palierele din uzină – de la muncitori şi paznici, la gestionari şi directorul general, Nicolae Dijmărescu. Toţi inculpaţii au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare între un an şi cinci ani, interzicerea a unor drepturi civile dar şi la obligarea achitării cheltuielilor de judecată ce ajung până la 1.400 de lei. Sentinţa Tribunalului Gorj nu este definitivă.

G.T.