16.9 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 12:31
No menu items!

Foști fotbaliști la Dinamo, condamnați la închisoare

spot_img

Foștii dinamoviști Cristian Munteanu și Andrei Mărgăritescu (foto) au fost condamnați la închisoare în cazul implicării în rețeaua hoților de mașini de lux, fiind acuzați de tăinuire și complicitate la înșelăciune.

Cei doi au fost condamnaţi, în luna aprilie, de magistraţii Tribunalului Bucureşti la trei ani, respectiv, cinci ani de închisoare. Cei doi au atacat decizia cu apel, iar, ieri, judecătorii Curții de Apel București i-au menținut pedeapsa de cinci lui Cristi Munteanu. Lui Andrei Mărgăritescu i-au suspendat executarea pedespei.

Cu exact un an în urmă, procurorii Parchetului Capitalei începeau urmărirea penală pe numele a nouă persoane în cazul unor furturi de maşini de lux, printre cei acuzaţi fiind mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu şi fostul portar al echipei de fotbal Dinamo, Cristi Munteanu.

Procurorii i-au acuzat pe fotbaliști că sunt „dobânditori de drept ai unei maşini furate”, despre care „aveau în mod clar cunoştinţă că face obiectul unei infracţiunui de furt”.

Printre cei reţinuţi de procurori în acest caz a fost şi Alexandru Magherescu, patronul Clinicii Medicale „Doris”, fostul proprietar al unui autoturism Audi A8 care figura ca fiind furat în actele poliţiei, folosit de Andrei Mărgăritescu şi de Cristi Munteanu.

Magherescu era acuzat că i-a dat maşina Audi A8, în urmă cu aproximativ doi ani, fostului portar dinamovist Cristi Munteanu, pentru aproximativ 10.000 de euro. Ulterior, omul de afaceri a declarat maşina furată, pentru a încasa asigurarea pe ea.

Surse judiciare mai spuneau că, după ce a ţinut o perioadă maşina Audi A8 luată de la Magherescu, Cristi Munteanu a reuşit, cu complicitatea unora dintre inculpaţii din acest doar, să întocmească acte „în regulă” ale maşinii. La începutul anului 2011, Munteanu i-a vândut maşina colegului său de la Dinamo, Andrei Mărgăritescu. A.T.