1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:29
No menu items!

Foştii angajaţi Mechel Câmpia Turzii primesc vineri şi luni diferenţa din salariile compensatorii

spot_img

Foştii angajaţi Mechel Câmpia Turzii primesc diferența din salariile compensatorii

Foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor primi, vineri şi luni, diferenţa de bani din salariile compensatorii, după ce în conturile societăţii au intrat 4,8 milioane de lei din rambursări de TVA.

Liderul sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, joi, că foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii, care au fost disponibilizaţi la începutul anului, vor primi în două tranşe, vineri şi luni, restul de bani din salariile compensatorii, după ce au încasat 900 de lei – circa un sfert – în luna martie. “De asemenea, marţi se vor achita şi sumele restante pe care le mai au de primit ca salarii şi cei 370 de angajaţi care mai lucrează în combinat. Plata acestor datorii a fost posibilă după ce în conturile societăţii au intrat, joi, 4,8 milioane de lei din rambursări de TVA”, a spus Pascu, citat de Mediafax.

Tudor Bubău, unul dintre organizatorii protestelor din faţa combinatului Mechel Câmpia Turzii, a declarat că acţiunile foştilor angajaţi vor continua şi săptămâna viitoare. “Banii pentru compensatorii îi vom primi toţi, în sfârşit, după îndelungi proteste. Noi vom continua acţiunile de stradă şi săptămâna viitoare, poate în faţa Primăriei Câmpia Turzii, şi vom încerca să sensibilizăm Guvernul să găsească soluţii pentru locuri de muncă în oraş”, a spus Bubău.

Andrei Tudor