3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 7:58

FMI: Marea Britanie să relaxeze măsurile de austeritate

spot_img

FMI: Marea Britanie să relaxeze măsurile de austeritate

Economistul şef al Fondului Monetar Internaţional, Olivier Blanchard a afirmat joi, că Marea Britanie ar trebui să relaxeze măsurile de austeritate ca răspuns la încetinirea economiei.

Miercuri, în estimările sale privind econonomia mondială, FMI a revizuit în scădere prognoza pentru creșterea economiei britanice.

Pentru Marea Britanie există riscul de a intra în cea de-a treia recesiune de după criza financiară din 2008, ca urmare a măsurilor guvernamentale de reducere a deficitului şi a dificultăților cu care se confruntă zona euro.

Olivier Blanchard a sugerat guvernului britanic  “o încetinire a procesului de consolidare fiscală (…). Nu ştiu cifrele exacte, acest lucru urmează să fie stabilit”, ca o primă măsură care ar trebui luată în calcul.

În pofida directivelor FMI, guvernul britanic nu a făcut demersuri în vederea modificării programului de austeritate. Ministrul de finanţe, George Osborne, i-a informat săptămâna acesta pe colegii săi din cabinet că se impune identificarea unor noi economii în bugetele pentru 2015-2016.

C.I.