-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 7:29
No menu items!

Florin Roman despre negocierile lui Florin Cîțu cu PSD: “Dacă ar fi insistat să rămână premier, ar fi fost pulverizat”

spot_img

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, luni, la Profit TV, că el a fost unul dintre cei care l-au sfătuit pe Florin Cîţu să facă un pas în spate, în negocierile cu cei de la PSD, pentru că dacă ar fi insistat să rămână premier, ar fi fost ”pulverizat”.

”Un om politic rezistă atâta timp cât are rezultate, ca să vorbim în termeni sportivi. Ai rezultate, ai victorii, lumea te aplaudă, nu ai, trebuie să schimbi echipa, antrenorul… Eu vă spun sincer, eu regret prin ce a trecut Florin Cîţu, ceea ce rar am văzut, ca un om politic să fie tranşat aşa cum a fost el în campania internă din PNL”, a declarat Florin Roman, menţionând că atacurile au venit din interior, de la preşedintele în funcţie al partidului Ludovic Orban.

De altfel, Roman recunoaște că Florin Cîțu este în aceeași situația în care a fost Ludovic Orban după ce nu a mai fost premier și a devenit președintele Camerei Deputaților.

”Florin este în poziţia în care era Ludovic Orban în momentul în care a plecat la Camera Deputaţilor, iar Florin Cîţu este la Senat, acum”, a mai spus Roman, arătând că ”depinde de el şi de tenacitatea şi răbdarea lui” ce se va întâmpla. 

În negocierile cu PSD pentru formarea guvernului, Florin Roman susține că el a fost printre cei care l-au sfătuit pe Cîțu să facă un pas în spate, deoarece dacă mai insista mult să fie premier, “era pulverizat, din cauza presiunii publice”.

Marilena Nedelcu