-1.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 20:28
No menu items!

Florin Roman, despre acuzaţia de plagiat: “Este nefondată”

spot_img

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman a răspuns, joi, la acuzaţiile care i se aduc privind plagierea lucrării de masterat. El afirmă că ”plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică, ceea ce nu a făcut niciodată, drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa sa este nefondată”.

Ministrul precizează că, într-o lucrare de disertaţie de acum 10 ani, a inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor.

”La finalul dizertaţiei, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susţină o campanie de denigrare a mea/ să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat. Aceasta e ultima mea intervenţie pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât să răspuns la acuzaţii nefondate”, scris Florin Roman, pe Facebook.

Președintele USR, Dacian Cioloș, i-a cerut, joi, premierul schimbarea lui Florin Roman din funcția de ministru, după apariția în presă a unor articole care fac referire la faptul că acesta și-ar fi plagiat disertația de master și o carte publicată.

                                                                                                                    Adina Silav