17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 12:41
No menu items!

Florin Piersic împlineşte astăzi 80 de ani

spot_img

Unul dintre cei mai mari actori români, Florin Piersic, împlineşte astăzi 80 de ani.

Maestrul s-a întâlnit aseară cu fanii din Cluj, chiar la cinematograful care îi poartă numele. A fost la fel de plin de viaţă ca întotdeauna, a glumit şi a făcut poze cu cei care au venit să îi ureze la mulţi ani şi le-a mărturisit că pasiunea pentru actorie a început încă din liceu.

Florin Piersic voia să devină medic veterinar ca tatăl său, dar planurile s-au schimbat după ce, în liceu, la serbarea de sfârşit de an, a recitat „Nebuna” de George Coşbuc. În cei peste 50 de ani de carieră, Florin Piersic a interpreat roluri legendare.

În semn de apreciere, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a oferit titlului onorific „Artist al Poporului”. Astăzi, maestrul Florin Piersic îşi va sărbători ziua de naştere pe scena Operei Naţionale Române din Cluj.

Daniela Plopeanu, reprezentant al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, a declarat, marţi, presei, că va avea loc un spectacol aniversar dedicat lui Florin Piersic.

„Spectacolul aniversar «Nu-ntreba câţi ani am», pentru care s-au vândut deja de câteva zile toate biletele, va avea loc, miercuri, de la ora 18.30, la Opera Naţională din Cluj-Napoca şi va debuta cu o suită scenică din concertul «Peer Gynt», pe muzica lui Edvard Grieg. Pe fundalul acesteia, Florin Piersic va interpreta un text din piesa cu acelaşi nume, scrisă de Henrik Ibsen. Cea de-a doua parte a evenimentului este dedicată exclusiv actorului Florin Piersic şi va reprezenta o surpriză atât pentru public, cât şi pentru organizatori. Se numeşte «Florin…pur şi simplu», iar actorul va fi singur pe scenă. Nu ştim cât va dura acest moment”, a spus Plopeanu.

Potrivit acesteia, dirijorul orchestrei la spectacolul „Nu-ntreba câţi am am” va fi Gabriel Bebeşelea, pe scenă urmând să urce, alături de Florin Piersic, şi soprana Oana Trâmbiţaş.