9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 0:59

Florin Mergea și Rohan Bopanna, câștigători la ATP World Tour Masters de la Madrid

spot_img

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna a câștigat proba de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Madrid

Mergea_Bopanna

Cei doi s-au impus cu 6-2, 6-7 (5), 11-9 în fața cuplului Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cap de serie numărul cinci.

Florin Mergea (30 ani), numărul 19 ATP la dublu, a reușit cea mai mare performanță din cariera sa, în timp ce Bopanna (35 ani, 24 ATP la dublu) s-a află la al treilea titlu Masters.

Românul mai avea trei titluri ATP, unul luat în 2013, la Viena, alături de cehul Lukas Rosol, și două anul trecut, la Vina del Mar (alături de austriacul Oliver Marach) și la Hamburg (alături de croatul Marin Draganja).

Partida s-a terminat în super tiebreak, Mergea și Bopanna au obținut victoria cu 11-9, după o oră și 24 de minute.

La Madrid, Mergea și Bopanna au trecut în primul tur de cuplul Marin Draganja (Croația)/Henri Kontinen (Finlanda), în optimi i-au învins pe francezii Nicolas Mahut/Edouard Roger-Vasselin, în sferturi s-au impus în fața perechii Juan Sebastian Cabal (Columbia)/Adrian Mannarino (Franța), iar în semifinale i-au învins pe spaniolii Marcel Granollers/Marc Lopez.

Pentru victoria reușită la Mutua Madrid Open, turneu patronat de Ion Țiriac, Mergea și Bopanna au primit un cec de 247.560 euro și 1.000 de puncte ATP, învinșii alegându-se cu 121.200 euro și 600 de puncte ATP.