-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 10:17
No menu items!

Florin Iordache, despre modificările aduse prin OUG legilor justiției

spot_img

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, luni, că modificările aduse legilor justiţiei prin ordonanţa de urgenţa adoptată de Guvern sunt foarte bune şi că toate prevederile se regăsesc în observaţiile Comisiei de la Veneţia.

“Sunt câteva chestiuni care vizează mai multe aspecte. Chestiunea cu pensionarea, cu CSM, cu membrii societăţii civile din CSM şi revocarea membrilor CSM, toate se regăsesc în observaţiile Comisiei de la Veneţia. Corelările legii 303/2004 (privind statutul magistraţilor – n.r.) şi legii 317/2004 (privind CSM – n.r.), la acele numiri şi revocări la procurorii şefi de secţie erau contrare între cele două legi. Mai sunt şi chestiuni care vizează o mai bună funcţionare a secţiei speciale, cât şi acel interviu public, în mod transparent”, a afirmat Florin Iordache, luni pentru MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că modificarea care prevedere creşterea la 10 ani de experienţă în profesie pentru a accede la funcţia de procuror în DNA şi DIICOT este justificată şi că este bine că nu au fost modificate prevederile privind răspunderea magistraţilor.

“Cred că sunt nişte creşteri normale şi se justifică prin faptul că, fiind Parchete specializate, cred că trebuie o anumită experienţă. Modificările sunt foarte bune şi este bine că s-a renunţat la modificările legate de răspunderea magistraţilor, la cea cu ministrul, titular al acţiunii disciplinare şi acea prorogare de 4 ani pentru pensia anticipată“, a completat Florin Iordache, care a fost şi preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru Legile Justiţiei.

Ministrul justiției Tudorel Toader a prezentat, luni, prevederile OUG pe legile justiţiei care a fost adoptată de Guvern.

R.D.