13.3 C
București
miercuri, 29 septembrie 2021 - 1:34

Florin Cîțu vrea să îi revoce pe toți miniștrii USR PLUS, dar Orban are alte subiecte la ședința PNL

spot_img

PNL are ședință de BPN, în care ar trebui să decidă dacă premierul îi revocă pe toți miniștrii USR PLUS din Guvern, dacă aceștia nu vin la ședința de guvern de la ora 16. Singura excepție ar fi Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, pe considerentul pandemiei, conform unor surse din tabăra lui Cîțu. Numai că Ludovic Orban, președintele partidului, are o altă ordine de zi pentru această ședință.

“Premierul Cîţu nu a întrebat pe nimeni când l-a remaniat pe Stelian Ion. Nu văd de ce să mă întrebe pe mine sau să ceară acordul partidului, pentru că până acum s-a comportat într-un mod în care nu a consultat preşedintele partidului. Eu am fost anunţat cu două minute înainte de declaraţia prin care l-a remaniat pe Stelian Ion, printr-un SMS”, a declarat Ludovic Orban înainte să intre la BPN. 

Întrebat dacă Florin Cîțu este responsabil pentru declanșarea acestei crize din coaliția de guvernare, Orban a răspuns: „Oricine are ochi și minte poate să vadă adevărul în această situație”.

Chiar dacă Ludovic Orban a fost de acord cu propunerea taberei lui Cîțu, ca acesta să fie susținut să rămână premierul PNL, la declarațiile dinaintea ședinței, când s-au închis ușile, ședința a început cu un mic scandal. Orban întârziase și Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a vrut să conducă ședința. Când a sosit, Orban a verificat întâi dacă ședința este statutară.

După acest episod, Orban a început să discute prioritățile legislative ale PNL, cum ar fi legea de funcționare a SRI, care datează din 1991, dar și propunerea lui Florin Roman, de a deschide o anchetă în cazul facturilor uriașe din ultimele zile și al modului în care s-a lucrat la ANRE.

Și deși Guvernul Cîțu e pe muchie de cuțit, Orban a adus, în continuare, pe ordinea de zi, alte subiecte. Propunerea a fost de modificarea de statut, astfel încât PNL să aibă 20 de vicepreședinți, cu 4 mai mult ca acum.

Marilena Nedelcu