10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 23:05

Florin Cîțu: Vom face Campionatul European de Fotbal doar pentru persoane vaccinate

spot_img

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că va merge, vineri, în comitetul interministerial de vineri cu propunerea ca de la 1 iunie să poată fi reluate atât evenimentele private (de genul nunților și botezurilor), cât și cele publice (precum marile concerte) doar pentru persoanele vaccinate.

”Noi avem certificate de vaccinare, vom face Campionatul European de Fotbal în România pentru persoanele vaccinate. Toți organizatorii de evenimente cu care am discutat au fost de acord să facă evenimentele doar cu persoane vaccinate (…)O propunere pentru vineri: să avem evenimente private doar cu persoane vaccinate, de la 1 iunie”, a spus premierul Florin Cîțu la o conferință de presă.
 
“Acestea sunt propuneri. Există un mod de a motiva populația, fiecare țară are un mod de a motiva populația. Am văzut și Germania că folosește acest…și dacă Germania este ok să motiveze cu anumite beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem să fim și noi ok. Până la urmă este singura soluție de a scăpa de pandemie – vaccinarea”, a mai spus premierul.
 
O altă propunere, după cum a precizat Florin Cîțu, ar fi renunțarea la masca de protecție în birourile de tip open space.
 
“Noi am oferit companiilor din România centre de vaccinare, în companii. În același timp, va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial, pe care am făcut-o, ca în birourile de tip open space, din companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască. Există motivații, vom vedea dacă este cazul să introducem și motivații financiare, dar eu cred că suntem responsabili și vrem să revenim la normalitate (…) Vom vedea ce spun cei de la Ministerul Sănătății, cei de la Ministerul de Interne (…) este ceea ce eu cred că se poate face”, a explicat Florin Cîțu.