5 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 10:54

Florin Cîțu, supărat pe sporurile bugetarilor. “Nici nu știam că există.”

Premierul Florin Cîțu a anunțat imediat după ședința de Guvern că analiza privind sporurile din sistemul bugetar este finalizată și în curând va anunța modificările pe care le face în legea salarizării unitare.

În ceea ce privește sporurile bugetarilor, Florin Cîțu a dat de înțeles că se pregătește să taie din ele și că acestea vor fi acordate doar pe criterii de performanță.

„Am descoperit sporururi despre care nu stiam că există. Cea mai importantă modificare este să faci legătura între perfomanță și venit. Sporurile azi sunt date după ureche. Vom introduce criterii de performanță. Sporurile le vom lega de performanță.”

„Condițiile vătămătoare sunt lucruri pe care noi le facem zi de zi…să scrii la un calculator nu mai este condiție vătămătoare. Vor dispărea. Anul acesta vom începe cu o limitare și de anul viitor vom așeza lucrurile.

“Sporurile sunt bune, dar doar atunci când sunt legate de criterii de performanțe. Nu când stau în pixul managerului și sunt date fără niciun criteriu, date la fiecare fără să respectăm nicio normă”, a declarat Cîțu.