3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:37
No menu items!

Florin Cîțu spune că nu va face parte din viitorul Guvern Ciucă. Ce spune despre o alianță cu PSD

spot_img

Premierul interimar, preşedintele PNL Florin Cîţu, a declarat, duminică, că nu va face parte din viitorul guvern. În plus, el a exclus posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD. “Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine, împreună cu USR, este clar că aici nu există compatibilitate”, a afirmat  Cîţu.

Florin Cîţu a precizat că, în aceste zile, lucrează împreună cu premierul desemnat Nicolae Ciucă pentru conturarea unei majorităţi care să susţine Guvernul.  

Întrebat de jurnaliști dacă exclude ca, după perioada de tranziţie, PSD şi PNL să intre împreună la guvernare, Cîţu a spus: “Moţiunea, tot Congresul din 2021, a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine, împreună cu USR, este clar că aici nu există compatibilitate. În ceea ce priveşte viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: noi  suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt compatibile cu ceea ce a spus PSD până acum”.  

Florin Cîțu a făcut apoi apel la responsabilitate din partea partidelor pentru a depăşi această situaţie dificilă cu un guvern cu puteri depline.  

“Marcel Ciolacu a fost foarte specific, a spus că nu are ce discuta cu Florin Cîţu. Când cineva îţi închide uşa în nas, nu mai ai ce să discuţi. E bine că există discuţii cu premierul desemnat, care are un mandat din partea PNL. La toate celelalte negocieri politice am participat, vom vedea cum vor fi aceste discuţii. Ceea ce vreau să spun eu este foarte important. S-a tot vorbit de responsabilitate în această perioadă. Ăsta e momentul! Acum avem şansa să arătăm că suntem responsabili – şi cei de la PSD, şi cei de la USR -, să trecem România prin iarnă. Eu am arătat că sunt responsabil şi am făcut acel pas, am venit cu un alt premier, PNL a înţeles momentul. E momentul ca şi alte partide care au votat moţiunea pe persoană fizică împotriva mea, să vină acum şi să spună da, mergem şi susţinem un guvern al PNL şi UDMR”, a mai spus Cîțu. 

Raluca Dan