10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 18:24

Florin Cîțu se ține de scaun. Nu i-a răspuns lui Orban privind o eventuală demisie, dacă pierde alegerile

spot_img

Premierul Florin Cîțu nu a crut să răspundă cșlar dacă își va da demisia în cazul în care pierde alegerile pentru șefia PNL, așa cum a anunțat contracandidatul său, Ludovic Orban, că va face într-o astfel de situație.

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat, luni, seară, într-o emisiune la Digi 24, că își va da demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților dacă pierde cursa pentru un nou mandat.

„Dacă veți pierde această cursă, vă dați demisia din funcția de premier?”, a fost întrebat Cîțu, marți, la sediul PNL.

„Eu sunt aici în cursa pentru președinția Partidului Național Liberal. Despre acest lucru discutăm. Celălalt obiectiv al meu este să avem o guvernare cât mai bună, pentru că această guvernare este pentru români”, a răspuns Cîțu, dând de înțeles că și în cazul în care va pierde alegerile la PNL, nu își va da demisia din funcția de premier.

De altfel, Orban a fost întrebat aseară, în aceeași emisiune, ce va face dacă Florin Cîțu nu va renunța la funcție în cazul în care nu ajunge președintele PNL în septembrie. Actualul șef al formațiunii a răspuns că este alegerea fiecăruia cum va acționa după un asemenea scrutin, dar el întotdeauna a renunțat atunci când nu a putu să-și îndeplinească obiectivele politice.

Ludovic Orban a mai criticat, luni sdeară, guvernul, pentru că nu a reușit să aibă PNRR-ul aprobat până la această dată, dar și pentru campania de vaccinare. 

Întrebat despre această declarație, premierul Florin Cîțu a comparat afirmația lui Orban cu declarațiile PSD. 

„Nu am văzut declarația, dar pare o retorică PSD. Pare mai mult o declarație a PSD decât a președintelui PNL. Am văzut această retorică mai mult la PSD decât la Partidul Național Liberal”.

Marilena Nedelcu