8.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 17:53
No menu items!

Florin Cîțu se ține de scaun: “Dacă la ei se poate cu președintele partidului, atunci se poate și la noi”

spot_img

Președintele PNL, Florin Cîțu, nu vrea să renunțe la fotoliul de premier. El a susținut, miercuri, că logica enunțată de președintele PSD, Marcel Ciolacu, i se pare ”bizară”. Ciolacu a spus că nu se poate ca Florin Cîțu să fie premier pentru că a fost dat jos prin moțiune de cenzură.

“Am auzit și eu acest argument și mi se pare bizar. O moțiune de cenzură nu este împotriva unui singur om, or, în această logică, niciun ministru care a fost în Guvern nu mai poate să facă parte din viitoarea echipă. Eu nu vreau să mergem într-o direcție greșită și să ajungem să spunem: știți X de la PNL nu poate să fie ministru. Dacă la ei se poate cu președintele partidului, atunci se poate și la noi“, a declarat Florin Cîțu.

Cîțu a mai spus că liberalii sunt singurii care încearcă să deblocheze negocierile cu PSD.

“Eu sunt cel care vine în fiecare zi și PNL este cel care vine în fiecare zi cu încă o flexibilizare. Suntem singurii care încercăm să rezolvăm aceste negocieri. Noi am votat premier PNL. Nu am spus niciun nume. Vom vedea care o să fie premierul PNL, dar aseară (marți seară – n.r.) nu s-a supus niciun nume la vot”, a spus liderul PNL.

În același timp, Cîțu a precizat că există o listă lungă cu politicieni care nu ar fi agreați pentru șefia Guvernului.

“E o listă întreagă de persoane pe care nu le-aș accepta. Dar nu numai eu, cred că și românii. Aceleași discuții erau și cu USR. Trebuie să discutăm azi, să deblocăm situația, e nevoie să găsim o soluție de compromis. Noi avem o decizie foarte clară, un premier PNL în primă fază, vom vedea în partid cine e acea persoană. Văd că sunt colegi în PNL care sunt de acord ca premierul să fie desemnat de alte partide. Nu mi se pare ok, dar asta este!”, a declarat Florin Cîțu.

Raluca Dan